Tatlıların sultanı... Küçükken hiç yiyemezdim : ) Şimdi ise bayıla bayıla yiyorum, bunda galiba yaş ilerledikçe değişen damak tadının etkisi büyük... :)) Sütlaç yapımını genelde herkes bilir fakat tam kıvamında yapamıyorum diyenler için gelsin bu tarif..
MALZEMELER
1) 1 Lt. süt
2) 1 Türk kahve fincanı kırık pirinç ve 2 su bardağı süt ya da su ( Süt ile haşlamanızı tavsiye ederim mümkünse. )
3) 1 Su bardağı + 1 yemek kaşığı şeker
4) 1 Paket vanilya ( İsteğe bağlı )
5) 1 Yemek kaşığı nişasta ( İsteğe bağlı)
YAPILIŞI
1) 2 Su bardağı süt ya da su ile pirinçleri orta boy bir tencereye alıp iyice yumuşayana ve sütünü ya da suyunu çekene dek pişirin.
2) Haşlanan pirinçlere sütü, şekeri,vaniya ve nişastasını ekleyip orta ateşte arada karıştırarak hafif koyu bir kek hamuru kıvamına gelene kadar pişirin. Çok pişirmeyin durdukça koyulaşacaktır.
3) Kaselere alıp iyice soğuyana kadar dışarıda soğuyunca da dolapta birkaç saat dinlendirip öyle servis edin.
Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder