Etiketler


fdfdfd

dfdf

İRMİKLİ BİSKÜVİ PASTASI




Sütlü tatlı ve bisküvi pastası severlerin bayılcağı lezzet... Aslında sizlerin daha rahat anlaması için video çekmiştim fakat videoları yükleyemedim  :(  Detaylı şekilde anlatıcam artık inşaAllah...




İRMİKLİ BİSKÜVİ PASTASI

MALZEMELER

1) 1 Lt. süt
2) 1,5 Su bardağı şeker
3) 1 Su bardağı irmik4) 1 Paket vanilya5) 1,5 Yemek kaşığı hindistan cevizi6) 1 Yemek kaşığı limon kabuğu rendesi


7) 1 Paketten biraz daha fazla kakaolu petibör bisküvi
8) Süslemek için benmari usulü eritilmiş sütlü çikolata ve çilek



YAPILIŞI


1) Tüm malzemeyi orta boy bir tencereye alın. Orta hızlı ateşte, karıştırarak koyu bir kek hamuru kıvamına gelene kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
2) Baton bir kek kalıbının içini streç film ile kaplayın.
3) İlk olarak iyice soğuyan tatlıdan başlayarak kalıbı bir sıra tatlı bir sıra bisküvi şeklinde doldurun. Yani ilk olarak biraz tatlı gezdirin, daha sonra bisküviler yerleştirin. Bir sıra tatlı bir sıra bisküvi bir sıra tatlı yerleştireek doldurun.
4) Kalıbınız dolunca buzluğa kaldırıp 2 saat kadar iyice kıvamlanana kadar bekletin. Hiç donmuyor merak etmeyin. 
5) Pastanız artık dilimlenencek ve tabağınıza yayılmayacak kıvama gelince sevis edebilirsiniz.
6) Dilerseniz pastayı herhangi bir borcamda ya da düz bir tepsidede yapabilirsiniz. Bu şekilde yaparsanız tepsiye streç film sermenize gerek yok.



Afiyet olsun...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır
2018 Yemek Tarifleri - Kek Tarifleri - Enfes Yemek Tarifleri
Yemek Tarifleri