KUMPİR SALATASI
MALZEMELER
1) 5 adet orta boy patates
2) 2-3 Yemek kaşığı sıvıyağ
3) İstediğiniz kaşar peyniri rendesi
4) Tuz, pulbiber
5) Haşlanmış bezelye, havuç, mısır ve minik minik doğranmış kornişon turşu
6) Ketçap ve mayonez
YAPILIŞI
1) Patateslerin kabuklarını soyup mik küpler halinde doğrayın ve tencereye alın. Üzerine tuz ve baharatları serpip yağı gezdirin. Tencerenin dibini 2 parmak geçecek kadar su ekleyip kapağını kapatın. Kısık ateşte patatesler iyice yumuşayana kadar pişirin.
2) Pişen patatese sıcakken servis kabın alıp üzerine kaşar rendesi serpin.
1) Patateslerin kabuklarını soyup mik küpler halinde doğrayın ve tencereye alın. Üzerine tuz ve baharatları serpip yağı gezdirin. Tencerenin dibini 2 parmak geçecek kadar su ekleyip kapağını kapatın. Kısık ateşte patatesler iyice yumuşayana kadar pişirin.
2) Pişen patatese sıcakken servis kabın alıp üzerine kaşar rendesi serpin.
3) Garnitürleri ve kornişonları heryerine serpin.
4) Üzerine ketçap ve mayonez sıkıp afiyetler yiyin.
4) Üzerine ketçap ve mayonez sıkıp afiyetler yiyin.
Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder